1

Over mij

DJ Harrie Bergh van Disco Limburg foto

Hoe het allemaal begon…

Terugkijkend kun je wel stellen dat ik in de wieg gelegd was om muziek te verzamelen.  Het nummer dat mij nog het meest van toen bijstond: Seal met  ‘Crazy’. Ook een cassette (herinnert u zich déze nog…) van Michael Jackson ‘Bad’ werd grijsgedraaid.

Op mijn 15e stond ik muziek te draaien in het MAF-centrum in Maasbree. Vergoeding: een paar pilsjes. Top 40 en rock. Een jaar later was ik al presentator van het jaarlijkse fierljeppen. Wat een ervaring!  Met een heuse draadloze microfoon hoog op het luchtkasteel… dat maakte wel indruk! En elke vrijdagmiddag cd-singles kopen.

Op de Puch naar de party

Zo werd ik DJ. Een geweldige tijd. Op mijn rode Puch brommer met daarachter een fietskarretje met twee koffers erin op weg. Een voorval uit die tijd: ik mocht een keer DJ zijn op een feest van de Rabobank in een heus kasteel. Erheen op de brommer, in de stromende regen, en onderweg vast van plan ‘de tent op zijn kop te zetten’. Ik kon maar niet begrijpen dat er weinig gedanst werd die avond. Ik deed toch alles goed? Bijna. Inmiddels weet ik dat een DJ niet overal en altijd de tent op zijn kop moet zetten…

Let’s get started

Er volgde een periode van ontwikkeling, ik merkte dat ik het leuk vond om meer te doen dan alleen muziek te draaien. Een eigen naam, met de verantwoordelijkheid om bijvoorbeeld een bruiloft te ondersteunen leek mij geweldig. In 2007 liep ik de Kamer van Koophandel binnen. Disco Limburg was een feit!

Een netwerk aan partners

In deze tekst gaat het over ‘ik’. Door de jaren heen zijn er samenwerkingsverbanden ontstaan: met verhuurders van licht en geluid, met collega-DJ’s en met cateraars. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is en we samen een event compleet organiseren. En compleet betekent bij Disco Limburg: kwaliteit aanbieden, duidelijk communiceren en elke vraag flexibel invullen.

DJ-geluk

Het is tegenwoordig normaal dat ik om 03.00 in de morgen met een volgeladen bus op de A2/A73 te vinden ben. In de zomer gaat dan het raampje van de bus open. Met de cruisecontrol op 80 km gaat het rustig aan naar huis. ‘No more speed I’m almost there’, zou Barry Hay zingen. Dit is waar ik het voor doe. Terugdenkend aan de avond ervoor. Aan de indrukken, de emoties en de energie. Dit is een geluksmomentje van een DJ!

Harrie Bergh